Hoe gaan jij en je organisatie om met verandering?

Hoe gaan jij en je organisatie om met verandering?

Heb je er al eens bij stil gestaan dat niets hetzelfde blijft? Dat alles continu aan verandering onderhevig is? Die ene ademhaling nu komt nooit meer terug. Er komt natuurlijk weer een andere, geen paniek… maar toch: het leven is een verandermachine. Ik zie het ‘s ochtends in de spiegel: dat zag er een paar jaar geleden echt heel anders uit.
Verandering kan héél geleidelijk gaan en ook schoksgewijs. Het kan aangenaam zijn, neutraal of onaangenaam. Wanneer ik die ene baan krijg die ik zo graag wil, is dat verandering én aangenaam. Dat wil ik wel. Die plotseling opkomende kiespijn is onaangenaam en daar wil ik zo snel mogelijk vanaf.

Alles verandert altijd, maar we houden niet van verandering die onaangenaam is; die proberen we op voorhand te vermijden. Door een gordel om te doen, je te verzekeren tegen het feit dat misschien je huis in vlammen opgaat, een pijnstiller te slikken om de pijn niet te voelen, door een vast contract na te streven, in het huwelijksbootje te stappen. Alles om die grote onaangename schokken een stap voor te blijven. Dat is menselijk; we proberen pijn te vermijden en geluk te vinden, bewust of onbewust.

Er kan een moment komen dat al die veiligheidsmaatregelen je ‘vastgezet’ hebben, als alles is afgetimmerd, voorspelbaar, ingedekt en afgecheckt: die vaste baan, die bekende werkgever en vertrouwde collega’s, de beheersing van taken en het vakantiegeld. Dat geeft veel rust, maar geen uitdaging. Je vraagt je af: leef ik wel het leven dat ik wil? Is dit de plek waar ik mijn hele leven aan wil ‘verkopen’? Of wil ik nadenken over hoe mijn organisatie eventueel anders vormgegeven kan worden? Wil ikzelf een andere plek en rol? Eens van werkgever wisselen?

Misschien droom ik wel van een grote verandering: Wil ik weg: die droom verwezenlijken die ik nog had? Dat ene idee eens echt proberen uit te voeren? Mijn succesvolle carrière achterlaten voor die wijnwinkel die ik altijd al wilde beginnen in het centrum van Utrecht? Of mijn huis verkopen, ontslag nemen en met mijn gezin de wereld over zeilen? Of ga ik nog één keer die zwieper geven aan mijn loopbaan: de sprong maken van management naar de bestuurskamer? Wat brengt het mij? Wat laat ik liggen?

Dat is bij alle veranderingen die we zelf teweeg brengen een belangrijke afweging: wat brengt het me? Wat laat ik liggen? En hoe ga ik het vorm geven als ik voor verandering kies? Business of Being helpt je die stap te zetten.